Автор: Веселин Киров за Гласове Еманюел Макрон, или както е по-известен

...
Автор: Веселин Киров за Гласове Еманюел Макрон, или както е по-известен
Коментари Харесай

След като потопи икономиката на Франция, Макрон се засили да праща войски в Украйна. Това е несериозно

Автор: Веселин Киров за " Гласове "  

Еманюел Макрон, или както е по-известен измежду френските медии - Моцарт на стопанската система, желае да изпраща бойци в Украйна, с цел да брани европейската известност и полезности. Колкото и налудничаво да звучи това изказване, защото Украйна не е нито член на Европейски Съюз, нито на НАТО, то е истина. Излиза, че с изключение на кредитната карта, която Макрон е издал на Украйна от 3 милиарда евро помощ на година, президентът на Френската република е решен да изпрати и бойци да умират на непозната земя за непозната идея. Реакцията от съветска страна не закъсня. От Москва дадоха отговор, че всеки френски боец в Украйна ще бъде върнат в ковчег в родината си. 

Макрон, като се изключи че е подготвен да въвлече света в Трета международна война, очевидно е не запомнил, че войната е скъпо наслаждение и не всеки може да си го разреши. Дългът на страната към този момент надскочи 3 000 милиарда евро, което се равнява на 112,5 % от Брутният вътрешен продукт, безработицата гони 10-те %, а бюджетният недостиг за 2023 година е 5,5% в случай, че европейските правила разрешават недостиг не по-голям от 3%. Тази пагубна картина беше предсказана от Франсоа Фийон, някогашен министър председател на Франция, през далечната 2007 година, когато пред националната телевизия той изрече следните думи: “Аз съм отпред на една страна, която е в обстановка на финансов банкрут и която последните 15 години има продължителен бюджетен недостиг “. Това беше казано в миг, когато външният дълг се крепеше на към 2 000 милиарда евро. 

Впоследствие, след идването си на власт през 2017 година, “Моцартът “ на френската стопанска система съумя за 7 години да усили с 862 милиарда евро френският дълг. 

След като финансите на Франция са в плачевно положение, какво да кажем за армията? 

Отговорът е пределно къс и явен: Франция се надява скоро да може да създава 4000 снаряда месечно. Това се равнява на броя снаряди, които съветската войска изстрелва дневно в Украйна. Френската войска, с нейните 20 000 военни в бойна подготвеност, има потенциала да удържи фронт не повече от 80 км. или по-български географски ширини, дистанцията от София до Дупница, а фронтът в Украйна е към 1 000 км.

При тези стряскащи данни има единствено един въпрос: “Макрон, имаш ли действителна визия за къде си се запътил? “. 

 

Следвайте ни в Телеграм

 

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР